Skip to main content
1:a sid, Akademi

LUCO och Newton Kompetensutveckling satsar på gemensamma utbildningar

Från och med 2023 har Newton och LUCO valt att i samarbete erbjuda utbildningar inom två högaktuella kompetensområden: Agil projektstyrning inom bygg-, fastighets- & anläggningsprojekt samt byggarbetsmiljösamordning. Magnus Brile, som är utbildningsansvarig för LUCO Akademi: ”Newton har ett gott renommé vilket är välkänt bland många kunder, studerande, kursdeltagare och samarbetspartners. Därför känns det stort att nu få tillkännage detta samarbete som har pågått bakom kulisserna sedan en tid. LUCO har sedan ett par år arbetat med den agila Scrum-metodiken i konsultprojekt inom infrastruktursektorn och har fått goda erfarenheter av en metod som oftast har använts för att driva IT-projekt. Dessutom kan vi nu erbjuda en komplett BAS-P- och en BAS-U- utbildning med en omfattning av 50 timmar per utbildning, såsom Arbetsmiljöverket säger att det bör vara.”

Susanne Åhlén är Vice vd och Affärsområdeschef Företag på Newton: ”Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med LUCO, en väletablerad- och professionell utbildningsarrangör med gott rykte. Utbildningarna Bas P, Bas U och Agil Projektering inom bygg-, fastighets- & anläggningsprojekt ansluter väl till Newtons befintliga kursutbud. Det ger oss en fantastisk möjlighet att erbjuda våra kunder ett bredare utbud av kurser för att möta branschens kompetensbrist och skapa konkurrenskraft”

Se alla gemensamma utbildningar på LUCO Akademi onlineportal

Om Newton

Newton Kompetensutveckling är ett utbildningsföretag för dig i fastighetsbranschen. Sedan starten 1993 har Newton levererat kompetensutveckling och karriärutveckling till såväl enskilda individer som till näringslivet.

Newton erbjuder kurser och diplomutbildningar inom förvaltning, besiktning, juridik, teknik och ekonomi.

Läs mer om Newton: https://www.newton.se/foretag/

Nyheten på Newtons webportal: https://www.newton.se/artikel/newton-inleder-samarbete-med-luco-akademi/

Fler nyheter

Se fler nyheter och inlägg från LUCO